Diensten

Puntentelling

visual spaarvarken-lg.jpg

Puntentelling huurwoning / woningwaarderingsstelsel

Het woningwaarderingsstelsel (WWS) ook wel bekend als het puntensysteem (Puntentelling huurwoning) bepaalt de maximale kale huurprijs van een huurwoning, hoe meer punten een woning heeft. hoe hoger de kale huurprijs mag zijn. Een woning die conform het puntensysteem boven de € 808,06 uitkomt valt in de vrije sector, dit wordt een geliberaliseerde woning genoemd. Voor geliberaliseerde woningen mag u zelf de huurprijs bepalen. De Huurcommissie maakt ook gebruik van het puntensysteem bij geschillen tussen huurder en verhuurder over de huurprijs. Let dus goed op de huurprijs want het woningwaarderingsstelsel geldt niet voor huurwoningen in de vrije sector.

planten.jpg

Advies

Wenst u op een hogere puntenwaarde uit te komen, dan kunnen wij u ook gericht advies geven om dit puntenaantal te behalen

1. Afspraak inplannen

Wij zullen altijd beginnen met een telefonisch contactmoment, waar u de gelegenheid krijgt om ons vragen te stellen en wij aan u en daarna zullen we een afspraak met u maken.

2. Woning inspectie

Onze waarde specialist zal het aantal huurpunten berekenen op locatie, of eventueel vanuit duidelijke bouwtekeningen/plattegronden.

3. Rapportage

Op kantoor worden alle opgenomen gegevens verwerkt en aan de hand daarvan kan de puntentelling worden opgesteld. De rapportage van de huurprijs bestaat uit een puntentelling conform het WWS en eventueel een aanvullend advies om een hoger puntenaantal te realiseren. U kunt de puntentelling binnen één week na de inspectie van ons verwachten.

prijzen

Puntentelling huurwoning 0 t/m 100 m² €125 excl. BTW

Zie aanvraag formulier

Puntentelling huurwoning 100 t/m 250 m² €155 excl. BTW

Zie aanvraag formulier

Vrije sector advies €75 excl. BTW

Zie aanvraag formulier

contact

Stuur ons een bericht

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Kantoren naar label C voor 2023